Brillehuset i Store Heddinge – få hjælp til tørre øjne

Årsagerne til tørre øjne kan være mange. Heldigvis er der lige så mange råd til at afhjælpe problemet. I mange tilfælde kan du selv gøre en del, men hos Brillehuset i Store Heddinge kan vi også hjælpe dig.

Hjælp til tørre øjne starter hos dig selv

Hvis du lider af tørre øjne, skal du først og fremmest overveje, hvad du kan gøre selv for at afhjælpe problemet. Der er nemlig en del gode råd, der er lette at få inkorporeret i hverdagens rutiner. Rådene til hjælp til tørre øjne er:

  • Vær i et godt indeklima ved at lufte ud, gøre rent og undgå fugt
  • Undgå røg – både fra rygning og fra levende lys
  • Hold pauser fra skærmen og sørg for, at skærmlyset og lyset i lokalet er godt. Det gælder også mobiltelefonen og altså ikke kun computerskærmen
  • Lav øjengymnastik ved at fokusere på forskellige objekter, blinke med øjnene og kigge forskellige steder hen
  • Undersøg, om du får nok Omega-3 fedtsyre eller har allergi
  • Køb eventuel en luftfugter, hvis du befinder dig meget i lokaler med tør luft

Mange af disse råd er nemme at følge, og du vil hurtigt kunne vurdere virkningen af dem.

Få et tjek hos din optiker i Store Heddinge

Hvis du til gengæld har prøvet alle rådene og stadig lider meget af tørre øjne, kan du opsøge din optiker i Store Heddinge for mere vejledning. Vi kan give dig hjælp til tørre øjne. Vi tjekker blandt andet, om du har brug for nye briller eller kontaktlinser. Hvis du bruger kontaktlinser kan det være en ide at skifte over til nogle, der indeholde mere vand og er bedre til at lade dine øjne få ilt. I nogle tilfælde som fx ved øjenkirurgi kan problemet også løses med øjendråber.