Tjek dit syn med en synsfeltscreening hos Brillehuset i Store Heddinge

Nethinden består af rigtig mange millioner sanseceller, som alle hjælper med at sende sanseindtryk til hjernen. Hvis en stor nok del af disse celler er beskadiget eller på en anden måde ikke fungerer, kan det betyde, at du oplever blinde pletter. En synsfeltscreening opdager pletterne, hvormed din optiker kan hjælpe dig med en behandling.

Synets dele

Dit synsfelt består af to dele:

  • Det centrale/fremadrettede syn
  • Det perifere syn

Hvor du mest bruger det centrale syn, er det perifere syn afgørende i fx trafikken, da det gør det muligt for dig at orientere dig optimalt. Med det perifere syn kan du opfange indtryk fra siderne. Hvis enten dit centrale eller dit perifere syn rammes af sygdom, kan det medføre indsnævring af synsfeltet. Synsfeltscreeningen opfanger indsnævringen.

Fang sygdommen i tide med en synsfeltscreening hos optiker i Store Heddinge

Det er vigtigt at få foretaget en screening, da indsnævring af eller udfald i synsfeltet kan skyldes øjensygdommen grøn stær. Sygdommen kan ikke helbredes, men med en screening kan den opdages tidligt. Herved er der mulighed for at standse dens udvikling. Hvis du gerne vil have foretaget en synsfeltscreening, kan du kontakte Brillehuset i Store Heddinge.