Oplysning

Synsprøven

Hvorfor er det så vigtigt at få tjekket synet regelmæssigt?

Synet ændrer sig hele livet, og det betyder at selvom man ser knivskarpt som barn og som ung, er der ikke nogen garanti for, at synet også fungerer perfekt, når man bliver ældre.

Typisk i 40 års alderen sker der noget med de muskler der sidder omkring
Stort set alle mellem 40 og 50 år oplever, at armene er for korte eller lyset for svagt, når man forsøger at læse en tekst med lille skrift.

Hvorfor skal man have læsebriller?

Øjet fungerer optisk på samme måde som et fotografiapparat, som skal have én indstilling til landskaber og en anden til portrætter. Flyttes en genstand tættere på øjet, flytter billeddannelsen bag nethinden, og der ses et uskarpt billede. Ved at øge sin krumning kan øjets linse imidlertid fokusere billedet på nethinden, således at det ses skarpt.
Med alderen stivner linsen, hvorved evnen til at fokusere genstande tæt på aftager - det gælder for eksempel ved læsning af bøger og aviser. En læsebrille med + glas flytter det uskarpe avisbillede frem til nethinden og løser derved problemet.

De fleste opdager dog hurtigt, at problemet kan løses med en læsebrille, men der kan ofte gå noget tid, inden man kommer dertil, hvor man opdager behovet. Derfor er det VIGTIGT, at man med mellemrum får tjekket synet, både for at holde øje med en mulig synskorrektion, men i lige så høj grad for at sikre, at øjnene er sunde og raske.

Læs mere om synsprøven her